Vanaf de eerste grasspriet, draait alles om onze kaas.
Kaasmaken is ambacht. De lekkerste kaas maken, is pure passie. Bekijk onze historie en video en leer waarom Klaverkaas zo 'verskrikkelijk' lekker is.
Kaas van de makers
Over Klaverkaas
Aan Langereis in Winkel, Noord-Holland, runden vader en moeder Klaver ons prachtige familiebedrijf met 120 koeien. Toen vader tijdens de verjaardag van zijn broer, die was 'geëmigreerd' naar Groningen, vernam dat hij nog steeds een aantal cent minder ving voor zijn melk, ging het roer om. “Jullie hoeven vanaf volgend jaar mijn melk niet meer op te halen”, meldde vader Klaver bij de melkfabriek. Samen met hun zoons sloegen ze een nieuwe weg in; kaas maken.
1977
De eerste kaas in‘Nico van Langen maakt een proefkaas in het tanklokaal van de boerderij. Familie Klaver kijkt vol verwachting toe’
1979
Meer Klaverkaas inVera & Piet Klaver met hun winkelmeiden voor de kaaswinkel in Alkmaar.
1981
Terug 'naar huis' in‘De apparatuur wordt geplaatst in de nieuwe kaasmakerij op de boerderij aan de Langereis.’
2001
Naar een grotere locatie inKlaverkaas verhuist van de boerderij naar een nieuwe locatie voor hun kaasmakerij aan de Zandwilg op het industrieterrein in Winkel.
2005
December 23, 2023Het begin van KlaverGeit. Er wordt een eigen geitenstal gebouwd aan de Unjerweg in Oude-Niedorp.
2017
Een nieuwe stal voor onze geiten inEen nieuwe stal voor de koeien op onze boerderij. Voorzien van de modernste technieken en comfort voor onze koeien.
2021
Start bouw kaasmakerij Agriport inOp 21 januari 2021 wordt de eerste paal voor de nieuwe kaasmakerij op Agriport geslagen. Precies één jaar later rollen de eerste kazen van de band.
Klaverkaas nu
Tegenwoordig wordt Klaverkaas gerund door een oom en vier neven; John, Marcel, Bas, Tim en Thijs. Het bedrijf telt een koeienboerderij, geitenboerderij, twee kaasmakerijen en een eigen kaaswinkel.